Canal RSS

De auteur

Foto Ellas

Wonen is voor Marion Hoogwegt een dynamisch begrip want in Nederland woont ze op boten. Na tien jaar werken in het onderwijs, gaat in 1989 het roer drastisch om. Marion is dan negenentwintig en vertrekt naar de Canarische Eilanden om zich te vestigen op het eiland La Gomera.
Daar raakt ze in de ban van het landelijk toerisme en heeft ze een hotel, diverse casitas en een eigen reisburo. Het leven op het rustige subtropische eiland, zonder massatoerisme, bevalt goed en integreren in de Spaanse bevolking is prettig.

 
Toch worden na vijftien jaar de beperkte ontwikkelingsmogelijkheden van het eilandleven op Gomera merkbaar. In 2004 wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een nieuwe droom wordt werkelijkheid en Marion heeft met haar man haar eigen kasteelhotel in de prachtige Franse Pyreneeën. Het wordt een bijzondere ervaring. Het kasteel ligt op een onvergetelijke plek met onbegrensde mogelijkheden.

 
Maar al snel mist Marion de Spaanse zon en de warme hartelijkheid van de Spaanse bevolking en ze besluit in 2006 opnieuw koers te zetten naar Spanje. Ze ruilt de dennenbomen op de besneeuwde bergtoppen in voor zwierig zwaaiende palmbomen in Andalusië.

 
Terug in Spanje besluit ze te scheiden, sluit ze Andalusië in haar hart en geniet ze samen met haar dochtertje dagelijks van de prachtige natuur en het buitenleven. Ze runt een kleinschalig dorpshotel in de bergen en tijdens een zeiltocht raakt ze bevriend met één van de bemanningleden aan boord. Dan blijkt dat het de zee en het gevoel van vrijheid is dat haar steeds heeft geroepen en tot haar nieuwsgierige zoektocht heeft bijgedragen.

 
In 2011 kwam haar boek ´Kus uit Spanje´ uit, een bundel met korte verhalen over het leven in Spanje. Via haar blog ´Kus uit Spanje´ kun je lezen over bijzondere plekjes en over de cultuur van het land dat haar met passie hoe het leven te leven bijgebracht heeft.

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: